Mar 8, 2025

De verborgen culinaire parels

Dat Zeeuws-Vlaanderen ideaal is om te vertoeven tijdens de mooie zomerse dagen, is algemeen bekend. Maar Zeeuws-Vlaanderen heeft nog zoveel moois te bieden! Zo heeft het ook wat bijzonder mooie plekjes om heerlijk culinair te genieten. Zo zijn er een tal van verborgen pareltjes waar je heerlijk culinair kunt vertoeven.

Zilt & Zout

Vlakbij het natuurgebied "Het Zwin", is er nog een pareltje te vinden. Namelijk het restaurant "Zilt & Zout". Zowel chef Dimitri als gastvrouw Annika hebben een ruime ervaring van zo’n 30 jaar in de Zeeuws Vlaamse horeca en volgden beiden een gedegen horeca-opleiding. Op deze unieke locatie verwennen ze gasten met de overwegend klassieke Frans en Zeeuwse keuken waar verse en juist de lokale producten de boventoon voeren.

Er is ook een ruim terras aanwezig, zodat er onder het genot van een hapje & drankje ook volop kan worden genoten van de heerlijke zon.

De Vijverhoeve

In het schilderachtige dorpje Sint Anna Ter Muiden, is er het pareltje De Vijverhoeve te vinden. Een prachtig traditioneel Dijkhuisje dat volledig is gerenoveerd maar alsnog de charismatische kenmerken heeft weten te behouden.

Gasten kunnen op het heerlijke groene en landelijke terras genieten van luxe gerechten uit de Franse keuken. Laat je verwennen en verrassen bij één van de top restaurants in Sluis. Hier worden verfijnde gerechten geserveerd die gebaseerd zijn op de beste streekproducten.

Grenzeloos

Een ieder wie geniet van vleesgerechten van hoge kwaliteit en van gegrild vlees, is het vleesrestaurant Grenzeloos zeker een bezoek waard. Op het ruime terras, kan er genoten worden van een heerlijk stukje vlees en een passende wijn.

Maar ook voor de vis liefhebbers, zijn er overheerlijke Noordzeegerechten te ontdekken. Zo is er voor ieder wat wils.

The Beach Boy

Met het prachtige uitzicht op de haven van Cadzand-Bad, biedt dit een zeer unieke locatie om jezelf te kunnen onderdompelen in een culinaire ervaring. In dit restaurant, gaat het allemaal om de ervaring. Naast het uitzicht, kan je hier genieten van het casual dining concept waarbij de verrukkelijke smaken van de zee, worden gecombineerd met verrassende aroma's en lokale ingrediënten.

Demain

In de keuken van Demain, staan de natuur en haar smaken centraal. Bij Demain wordt er gebruik gemaakt van wat het seizoen te bieden heeft. Zo worden de ingrediënten zorgvuldig geselecteerd, vaak van de lokale boeren en producenten die net zo gepassioneerd zijn over hun werk. "Wij geloven dat de mooiste momenten ontstaan wanneer je de essentie van een ingrediënt proeft en de schoonheid van de natuur herkent in elk gerecht."

Door de ligging midden in de duinen van Cadzand-Bad, biedt het restaurant een ervaring die is geïnspireerd door de wonderen van de natuur.

Wat maakt ons
Dijkhuisje zo bijzonder?

Na een volledig renovatie van ons Dijkhuisje, hebben we een plek weten te creëren waar je kan thuiskomen. Maar dan net met dat beetje extra.

Volledig vernieuwd Dijkhuisje

Dichtbij het strand gelegen

Ruime tuin met vele (fruit)boompjes

Ruim terras met uitzicht op weilanden

Traditionele houtkachel

Buitenkoken met BonFeu

Wat maakt ons
Dijkhuisje zo bijzonder?

Na een volledig renovatie van ons Dijkhuisje, hebben we een plek weten te creëren waar je kan thuiskomen. Maar dan net met dat beetje extra.

Volledig vernieuwd Dijkhuisje

Dichtbij het strand gelegen

Ruime tuin met vele (fruit)boompjes

Ruim terras met uitzicht op weilanden

Traditionele houtkachel

Buitenkoken met BonFeu

Wat maakt ons
Dijkhuisje zo bijzonder?

Na een volledig renovatie van ons Dijkhuisje, hebben we een plek weten te creëren waar je kan thuiskomen. Maar dan net met dat beetje extra.

Volledig vernieuwd Dijkhuisje

Dichtbij het strand gelegen

Ruime tuin met vele (fruit)boompjes

Ruim terras met uitzicht op weilanden

Traditionele houtkachel

Buitenkoken met BonFeu